Lista kategorii

Wyszukiwarka towaru

wyszukiwarka

Skorzystaj z naszej wyszukiwarki, określ interesujące Cię zapytanie!

Konsultacje online

Pomoc 24h / dzień

Zaprzyjaźnione serwisy

Oferta

NeoStrata antybakteryjny żel do mycia twarzy z glukonolaktonem i triclosanem

NeoStrata antybakteryjny żel do mycia twarzy z glukonolaktonem i triclosanem

Nasza cena: 88,86 zł

Dodaj do koszyka

Opis produktu

NeoStrata Clarifying Facial Cleanser antybakteryjny żel do mycia twarzy z glukonolaktonem i triclosanem
Żel do mycia twarzy NeoStrata jest dermokosmetykiem przeznaczonym do mycia skóry bardzo wrażliwej w każdym wieku.
Nie zawiera substancji tłuszczowych ani mydła, wzbogacony jest w niedrażniący polihydroksykwas - glukonolakton, będący naturalnym antyoksydantem.

Ulotka w formacie PDF:
Producent:
NeoStrata
Działanie:
Żel delikatnie oczyszcza i nawilża skórę, wzmacnia jej odporność na zewnętrzne czynniki drażniące (np. kosmetyka kolorowa, profesjonalne zabiegi z zakresu medycyny estetycznej i kosmetologii, zanieczyszczenie środowiska) oraz promieniowanie słoneczne i solarium.
Doskonale zmywa nadmiar łoju skórnego (sebum) oraz pozostałości po makijażu.
Usuwa martwe komórki naskórka i inne zanieczyszczenia.
Reguluje funkcję wydzielniczą gruczołów łojowych. Zapobiega czopowaniu ujść i powstawaniu zaskórników. Ułatwia ewakuację łoju.
Poprawia kondycję skóry, nawilża ją i wygładza.
Posiada właściwości przeciwzapalne i łagodzące. Zmniejsza rumień. Korzystnie wpływa na rozszerzone naczynka krwionośne.
Ogranicza zaawansowanie i ilość zmian zapalnych skóry i podrażnień.
Żel do mycia twarzy przygotowuje skórę do lepszej tolerancji oraz wchłaniania substancji aktywnych zawartych w innych dermokosmeceutykach marki NeoStrata.
Że| nie jest komedogenny (nie zatyka porów).
Nie zawiera substancji zapachowych.
Przebadany dermatologicznie.
Testowany pod kontrolą alergologa na skórze wrażliwej.

Glukonolakton jest formą pierścieniową (cyklicznym estrem) kwasu D-glukonowego (z grupy polihydroksykwasów - PHA) powstającego naturalnie w procesie fermentacji ziarna kukurydzy lub utleniania glukozy.
Komórki w młodej skórze syntetyzują kwas glukonowy i glukonolakton z glukozy, a następnie przekształcają w rybozę i dezoksyrybozę, które są podstawowymi składnikami odpowiednio kwasów RNA i DNA.

Jest ważnym czynnikiem odżywczym w procesie odnowy komórek, naturalnym antyoksydantem skutecznie zwalczającym wolne rodniki oraz wzmacniającym mechanizmy naprawcze, obronne i ochronne skóry przed skutkami promieniowania ultrafioletowego i zanieczyszczeniami środowiska.
Obniża ryzyko poparzenia słonecznego.
Jest substancją silnie nawilżającą pomagającą utrzymać prawidłowy, naturalny bilans nawodnienia skóry.

Glukonolakton stymuluje barierową funkcję warstwy rogowej naskórka, powoduje wzrost jego nawilżenia, przyspiesza regenerację komórkową reguluje metabolizm. Zmniejsza przeznaskórkową utratę wody i wrażliwość skóry na podrażnienia, przez co wpływa hamująco na procesy starzenia się skóry. Poprawia jej fakturę, ujędrnia ją i wygładza.

Polecany jest jako składnik kremów i preparatów pielęgnujących dla pacjentów ze skórą nadwrażliwą (skłonną o alergii), nadmiernie odwodnioną oraz ze zmianami o charakterze trądziku różowatego (Acne rosacea), zaburzeniami łojotokowymi i zapaleniem atopowym skóry oraz w przypadku wyprysku różnego pochodzenia (wyprysku pieniążkowatego, wyprysku łojotokowego), celem przyspieszenia naskórkowania po promieniach laserowych i peelingach dermatologicznych.
Wskazaniem do stosowania glukonolaktonu jest trądzik pospolity, szczególnie w przypadku dużej wrażliwości skóry i złej tolerancji miejscowo stosowanych leków, a także trądzik dorosłych, gdzie z uwagi na fizjologicznie bardziej suchą i wrażliwą skórę stosowanie niektórych leków miejscowych oraz silnych AHA (bez przygotowania skóry) jest czasem niemożliwe.
Ze względu na silne właściwości antyutleniające doskonale sprawdza się w trądziku pozostawiającym przebarwienia pozapalne.

W badaniach porównawczych skuteczności terapii trądziku pospolitego glukonolaktonem versus nadtlenkiem benzoilu (Australas J. Dermatol., M. J. Hunt, 1992: 33:131-134) pacjenci stosujący 5% nadtlenek benzoilu mieli podobne efekty lecznicze, jak pacjenci leczeni 14% emulsją z glukonolaktonem. Jednocześnie glukonolakton, w przeciwieństwie do nadtlenku benzoilu nie powodował podrażnień skóry. Badania kliniczne wykazały, że zewnętrzne stosowanie preparatów zawierających glukonolakton daje kliniczną i subiektywną poprawę zmian posłonecznego starzenia się skóry, włączając w to hiperpigmentację, szorstkość skóry, rozszerzone pory, zmarszczki i delikatne linie.
Glukonolakton posiada istotne właściwości przeciwzapalne.
Badania wskazują że może on być skutecznym składnikiem kremów ochronnych, wzmacniającym odporność skóry na zewnętrzne czynniki drażniące.

Glukonolakton - korzyści dermatologiczne:
- brak podrażnień (nawet w przypadku skóry wrażliwej i atopowej) przy lepszej tolerancji,
- wzrost zdolności do wiązania wody, hydratacji i nawilżania,
- bardziej intensywne zapobieganie efektom starzenia się skóry i fotostarzenia przy jednoczesnym jej wygładzaniu,
- zapobieganie niekorzystnym skutkom radiacji promieniami UV,
- właściwości antyoksydacyjne i zdolność do "zmiatania" wolnych rodników,
- poprawa barierowości skóry,
- eksfoliacja (delikatne złuszczanie),
- działanie przeciwtrądzikowe i własności terapeutyczne w przypadku innych chorób skóry.
Opakowanie:
Butelka z pompką 200 ml
Skład:
Główny aktywny składnik preparatu: 4% glukonolakton

Pozostałe sldadniki wg INCI: aqua, triethanolamine, polyquaternium-10, propyleneglycol, phenoxyethanol, PEG-80 sorbitanlaurate, panthenol, methylparaben, cocamidopropylbetaine, sodiumlaurethsulfate, propylparaben, disodiumcocamphodiacetate, glycine, sodiumchloride.
Wskazania:
Niewielką ilość preparatu nanieść na zwllżoną skórę (twarzy, szyi, dekoltu) i delikatnie masować do momentu powstania piany.
Następnie obficie spłukać wodą.
Stosować dwa razy dziennie lub według potrzeb.
Żel może być stosowany na skórę bardzo wrażliwą np. w okolicach oczu (na powiekę dolną i górną) i na czerwień wargową, skórę podrażnioną, zmienioną chorobowo, ze stanem zapalnym.
Zmiany ropne nie stanowią przeciwwskazania do stosowania preparatu.
Marka produktu:
neostrata

Zobacz także